Poziv na radionicu/audiciju

BROADWAY STIŽE U ZAGREB!

S ponosom javljamo da kazališta Luda kuća i Triko Cirkus Teatar u sklopu projekta KLAUNSKA PLATFORMA održavaju radionicu svjetski poznatog klauna Davida Shinera. Na radionici David će podučavati svoju metodu koju je razvio tijekom 40-godišnje karijere.

No, to nije sve!

Trodnevna klaunovska radionica bit će ujedno i audicija za predstavu radnog naslova „Projekt Samurai“ koju će David Shiner režirati u Zagrebu 2021. godine. Predstava će biti neverbalna, tj. priču će pričati isključivo kroz pokret i zvuk.
David Shiner svjetski je poznati klaun, jedan od autora Cirque du Soleila i dobitnik kazališne nagrade Tony za brodvejsku predstavu „Fool Moon“ koju je radio s Billom Irwinom.

Da, dobro ste shvatili – on će režirati u Zagrebu i ova radionica je audicija za tu predstavu.

Za radionicu se mogu prijaviti svi profesionalni izvođači i izvođačice te apsolventi izvedbenih studija bez obzira na dob, rasu, vjersku i nacionalnu pripadnost te rodno određenje.

Prijave za audiciju zaprimaju se u elektroničkom obliku na adresu iva.peter@cirkusanti.hr.

Pod prijavu mislimo da nam pošaljete jednu do tri fotografije (sebe, ne svog kućnog ljubimca), kratku biografiju i kontakt na koji Vas možemo dobiti (telefonski kao i onaj elektroničke pošte).

U biografiju bi bilo poželjno uključiti što ste do sad radili (molimo vas, bez nabrajanja ispita na Akademiji – osim studenata, oni smiju) i vještine koje ste savladali, a koje bi vam mogle dobro doći u ovakvoj formi neverbalnog kazališta.
Broj polaznika na radionici je ograničen. Zbog toga će, u slučaju velikog broja prijava, autorsko-producentski tim odabrati kandidate koji će biti pozvani na radionicu/audiciju.

Radionica će se održati u dvije odvojene grupe u tjednu između 12. i 17. listopada 2020. godine. Svaka grupa imat će 15 radnih sati u 3 dana (radni dan završava u 16 sati). Raspored po grupama bit će složen nakon zaprimanja prijava. Na kraju tjedna bit će održan i callback, odnosno uži krug audicije.

Probe za „Projekt Samurai“ planirane su za proljeće i jesen 2021. godine, a premijera se očekuje u studenom 2021.

Cijena ove trodnevne radionice Davida Shinera je 750 kuna.

Radujemo se Vašim prijavama i nadamo se da ćemo vas što više vidjeti na radionici/audiciji.

Producenti Luda kuća, Triko Cirkus Teatar i Ivan Đuričić

P.S. Za one koji žele znati više o Davidu – https://www.david-shiner.com

Povratak na Novosti