Menopauza

Četiri žene, koje se upoznaju u jednom trgovačkom centru na odjelu donjeg rublja na rasprodaji, nemaju ništa zajedničko osim jednog crnog grudnjaka od čipke i gubitka memorije, valunga, noćnog znojenja, premalo seksa, previše seksa i još mnogo toga. Ova urnebesna glazbena parodija, koja uključuje poznate glazbene hitove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih, garantirano će vas nasmijati do suza.

U glavnim ulogama hrvatske inačice moći ćete pogledati Sanju Doležal, Salome, Arijanu Čulinu i Karmelu Vukov Colić, koje su utjelovile poduzetnicu, hipijevku, reality zvijezdu i domaćicu, dok je redateljica ovog zabavnog mjuzikla Nina Kleflin. Njih četiri u mjuziklu ne glume sebe, ali su ipak, svaka na sebi svojstven način, dale osobni pečat ulozi. Ovo je mjuzikl koji ženski život slavi smijehom i sestrinstvom. Što da kažu naše junakinje ili sve žene koje su već vidjele pedeset svjećica na torti? One su “too young to die and too old to rock and roll”. Taj bi mit mjuzikl ‘Menopauza’ trebao srušiti. Žene srednje životne dobi vesele su i pune života, hrabre i mudre i spremne da još dugo ‘praše’ životnim stazama.

Mjuzikl pod imenom „Menopauza“, koji je apsolutno oduševio gledatelje, ponovo se vraća u Zagreb. Radi velikog interesa publike, objavljeni su datumi 2. i 3. ožujka 2020. koji će, kako stvari za sada stoje, planuti u trenu. Mjuzikl koji je nastao na Broadwayu, postaje dio redovnog repertoara kazališta Luda kuća. Nina Kleflin je redateljica pod čijom je palicom ovaj genijalno humorističan komad dobio svoju hrvatsku verziju, s obzirom da je doslovno obišao svijet. Svjetske verzije publika je oduševljeno gledala i izvan SAD-a, preciznije u Australiji, Brazilu, Kanadi, Mađarskoj, Irskoj, Izraelu, Italiji, Maleziji, Meksiku, Novom Zelandu, Filipinima, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Južnoafričkoj Republici i Južnoj Koreji.

Igraju: Sanja Doležal, Salome, Arijana Čulina i Karmela Vukov Colić

Režija: Nina Kleflin

Prijevod, adaptacija i prepjev songova: Arijana Kunštek I Ines Prajo

Scenografija: Darjan Cerar Mihajlovič

Glazbeni aranžman: Tihomir Preradović

Oblikovanje svjetla: Ivor Makarić

Mentor pjevanja: Denis Vasilj

Kostimografija SARA: Lovrić Caparin

Koreografija MOJCA: Horvat

Oblikovanje tona: Nikolina Belan

Ton majstor: Ivan Šmit

Glas u robnoj kući: Ivan Mokrov

Asistent redatelja: Dora Balog

Garderoba: Marija Božić;

Šminka i frizura: “Frizeraj i šminkeraj” – Irena Konigsknecht i Ana Kuštre

Izrada kostima: Zvonko Majdiš

Izrada scene: Scenart d. o. o – Jože Zajc, Nika Šajn, David Pilipović

Fotografije: Mare Milin i Ognjen Karabegović

Vlasuljarski radovi: Ružica Miler

Povratak na Repertoar